Opdrachtgever

De Dame Doet Het!

Type

Persbericht

Ouderen grijpen naar de pen: Zuilen breit een warme deken tegen eenzaamheid

Op 7 juni start een uniek initiatief: “Zuilen breit alles aan elkaar.” Op verschillende locaties waar ouderen
uit Utrechtse wijken samenkomen, breien ze gezamenlijk aan een enorme lapjesdeken. Op deze manier willen ouderen zelf aandacht voor eenzaamheid vragen. Zodra de dagen korter en donkerder worden, zullen alle lapjes uit de wijken worden verzameld en aan elkaar worden genaaid tot een warme deken. Tijdens een feestelijk moment zal deze deken symbolisch om de schouders van een bijzonder iemand worden geslagen en gepresenteerd. Waarom? Aandacht voor eenzaamheid onder ouderen is meer dan ooit nodig. Alleen wonen, zoals veel ouderen doen, betekent vaak ook eenzaamheid. Als klap op de vuurpijl wordt de deken geshowd in de Galgenwaard.

Het initiatief komt voort uit wooncomplex De Dame in Zuilen, die opereren vanuit de slogan: “De Dame Doet Het!”. Wat zoveel betekent als het zegt: alles wordt door ouderen, voor ouderen georganiseerd.

Des te meer lapjes, des te groter de deken! In de Utrechtse wijken Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd zijn ouderen aangehaakt. Nog leuker is als andere wijken ook aanhaken!

Mede mogelijk gemaakt door:

Het initiatief komt voort uit een samenwerking van verschillende organisaties; die allen met ouderen werken: De Dame Doet Het!, Oog voor Utrecht, Zorgtrecht, Lieven de Key en MeKaar en er sluiten steeds meer aan. Wooncomplex De Dame is uniek in haar soort: 1 van de 20 geselecteede landelijke initiatieven die gehonoreerd zijn met een vastgoedinvestering voor een betere lee aarheid van buurt en wijk. Daarnaast is het streven zoveel mogelijk zelfsturing. Tal van activiteiten worden door ouderen voor ouderen


Meer werk van Marloes

Motion Works

Persbericht


Ik ben benaderbaar